Zin in Zang? Zin om erbij te horen?

Hou je van zingen, van een aangename sfeer, van samen muziek maken? Heb je zin om ons koor te vervoegen? Lees dan verder!

Wij zijn steeds op zoek naar jonge gemotiveerde zangers, zowel vrouwen- als mannenstemmen. Als je dat wenst mag je gerust een repetitie bijwonen, uiteraard gans vrijblijvend! Heb je dan de smaak te pakken en zou je graag volwaardig lid worden, dan zal onze dirigent een kleine stemtest afnemen.

Het jaarconcert in mei is traditioneel het hoogtepunt van ons werkjaar. In mei 2006 voerden wij o.a. de Krönungsmesse, de Missa Brevis in G en het Ave Verum van Mozart uit. In 2007 werd gekozen voor het Te Deum van Charpentier en het derde deel van The Messiah van Haendel. Het jaarconcert van 2008 stond volledig in het teken van het 80-jarig bestaan van de Schola Cantorum. Wij brachten onder andere het Gloria van Vivaldi en de Bach-cantate "Gloria in Excelsis Deo" (BWV 191). Het jaarconcert van 2009 was zeer Frans gekleurd met werken van Fauré en Duruflé, met als uitschieter het Requiem van Duruflé. Op vrijdag 7 mei 2010 brachten we hoofdzakelijk Engelse kathedraalmuziek met o.a. het Gloria van Rutter. Het jaarconcert van 2011 werd voornamelijk gekleurd met Haydn, met o.a. de uitvoering van de "Lord Nelson" mis, het "Te Deum in C" en "Insanae et vanae curae". Prachtige muziek alweer, leuk om te horen maar absoluut ook om zelf te zingen! In het najaar van 2011 vertrok de Schola op concertreis naar Rome. Ter gelegenheid van het August De Boeckjaar 2011-2012 werd tijdens het jaarconcert in 2012 speciale aandacht besteed aan deze Merchtemse componist. Naast werken van De Boeck werden er ook enkele composities van Vlaamse componisten van de laatste 100 jaar uitgevoerd. In 2013 brachten wij diverse koorwerken van Johannes Brahms en Felix Mendelssohn-Bartholdy ten gehore. In 2014 vergastten wij ons publiek op diverse Magnificats, o.a. van Durante, Buxtehude, Stanford en Vivaldi. In 2015 tenslotte brachten wij ons -alweer talrijk aanwezige- publiek het Requiem van Michael Haydn.

Naast concerten in binnen- en buitenland verzorgen we ook een aantal eucharistievieringen in de kathedraal. Voor onze volledige kalender kan je hier klikken.

De Schola Cantorum repeteert wekelijks op woensdag van 19u30 tot 21u45 in de kapel van het Sint-Lievenscollege. Er is ruime parkeergelegenheid op de speelplaats van het college.

Ben je geïnteresseerd om een repetitie bij te wonen of om lid te worden van de Schola, of wil je liever eerst wat meer informatie, stuur dan een mailtje naar onze dirigent Filip Martens of naar info@scholacantorum.be.

Je kan Filip ook telefonisch bereiken op de nummers 09 236 41 40 en 0495 30 41 40.

Van harte welkom!